’At være en kode, eller ikke at være?’

Vi står i dag på tærsklen til den totale digitalisering af brevveksling med de offentlige systemer. Men samtidig vil den digitale signatur igen vinde land i forhold til den personlige autograf. Hvordan vælger vi vores brugernavne og koder til en såkaldt NEM-id. Tilfældigt eller så den alligevel har en personlig knytning?

Dette har mange mennesker hjulpet mig med at undersøge.

Har du lyst til at være med?

 • I mange sammenhænge i dag benytter man en digital signatur i stedet for sin autograf. Dette kræver et såkaldt brugernavn og en kode. Hvordan fandt du på din digitale signatur? Er den tilfældig, eller har den en forbindelse til dig og dit liv på nogen måde????

 • Skriv på vedhæftede bilag* din digitale signatur , dit brugernavn, og i kodefeltet det antal prikker, computeren laver for din kode. Hold papiret op for brystkassen og tag et selvportræt evt. med selvudløser og send det til mig.

  Det er OK, hvis man er bekymret for sikkerhed i dette at vælge en variation af brugernavn. Mit er f.eks. en adresse, der har tilknytning til mit liv, denne kunne jo eksempelvis erstattes af en anden adresse. Har du ingen digital signatur, så lav med en stor rød tusch et stort spørgsmålstegn henover bilaget og fotografér.

  NEMid-dokument
 • Min postadresse er:

  Vibeke Nørgaard Rønsbo

  Blegevej 37

  8300 - Odder

  Benytter du mail skriver du til: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  På forhånd tak for dit bidrag, som jeg passer rigtig godt på.

 • Undersøgelsens materiale bliver brugt i mine videre værker i projektet. Jeg udvælger og justerer mit værk ved hver udstilling efter ophængningsmuligheder, og derfor vil værket med tiden vokse sig større.

  Se tidligere værker under projektet

 • Undersøgelsen løber frem til Kulturhovedstad 2017 ( sommeren). Sørger du for at jeg har din mail eller adresse, vil jeg invitere dig til udstillingen over projektet.