’How to Remind’

En kvinde står midt i byrummet og skriver med vand på belægningen. ”Hvad sker der for hende?,” tænker du. ”Det virker lidt Sisyfos-agtigt. Håndskriften løber jo ud og begynder at tørre op…”. Endnu en forbipasserende standser op. Flere kommer til. I begynder sammen at tyde tegnene og gætte på, hvad næste ord bliver. Flere stimler nysgerrige sammen: ”Hvad sker der lige her? Hvorfor maler hun med vand? Det forsvinder jo…”

Samtaler opstår, når samtidskunstprojektet gæster forskellige byer rundt i Danmark på jagt efter nationens håndskrifter, tanker og drømme. Via løbesedler inviteres befolkningen til deltagelse med egne indlæg i salonarrangementer om, hvad vi afvikler og udvikler i en tid, hvor håndskriftskulturen afløses af det digitale samfund.

Projektet har udviklet sig siden den store flaskepost knækkede halsen. Dens forlis blev et symbol på, at dette ene store SOS, fra en tid for et øjeblik siden, kom til kort og måtte give op. Men kan man ikke vinde et slag med ét stort fartøj, kan man i stedet forsøge sig med en flotille af små. Denne gamle militærstrategi for søslag danner nu konceptet for det nye projekt ’How to Remind?’, hvor modellerede citater fra de indkomne breve og tænketanksindlæg pakkes til et hav af små flaskeposter, der vil blive sendt mod nye horisonter i forbindelse med den afsluttende udstilling i 2017.

’How to Remind?’ undersøger nye måder at interagere med publikum på og sætter fokus på det personlige, unikke og æstetiske ved det håndskrevne, som i disse år udfordres af digital kommunikation.

Du inviteres til at deltage:

  • Hit med din Håndskrift: projektet samler nationens håndskrifter Seddelprojektet ’Efter Hånden’ (vægcollage)
  • Skriv eller tast dine tanker i et brev: Hvad bruger man henholdsvis håndskrift og tasterne til? Hvilken betydning har langsomheden og det at sætte sig fysiske kropsnære spor i en verden præget af højt tempo, præcision, bits og bytes? Bogværket ’Efter Hånden?’ (Bogværk)
  • Del dine håb og dine drømme, din frygt og bekymring for digitaliseringen i et debatindlæg til ’Tænketanken: ’Brevstemmer’ Tænketanken